Proves | Cos de mossos d’esquadra
Circuit d’agilitat

Objectiu:

Valorar l’agilitat de la persona participant.
  • La persona participant inicia l’exercici asseguda a terra amb recolzament de peus, mans i glutis darrere la línia de sortida.
  • Quan el testador fa el senyal, es posa en marxa el cronòmetre i la persona participant inicia l’exercici. Surt corrent fins a situar-se entre dos cons col·locats davant d’un matalàs i fa una tombarella amb recolzament de les dues mans sobre el matalàs. A continuació es dirigeix cap a la primera tanca, la deixa al costat esquerre fins a ultrapassar-la i passa per sota d’ella. Corre després cap al plint d’1 metre d’alçada, que ha de sobrepassar per la part central amb tot el cos (amb recolzament o sense) i entre dues barres verticals situades als extrems del plint. Tot seguit es dirigeix cap a la segona tanca, que passa directament per darrere, gira cap a la dreta i passa per sota. Va frontalment cap a la primera tanca, que ha de sobrepassar amb els dos peus en una fase aèria prolongada (dones 80 centímetres, homes 90 centímetres). Seguidament, ha d’agafar amb les dues mans i transportar sobre les espatlles (per les nanses o els extrems) un sac d’uns 15 quilograms (dones) i d’uns 20 quilograms (homes), corrent cap endavant des del lloc on hi havia el sac fins a un con situat a 10 metres, ha de girar 180º al seu voltant per l’esquerra i sense tocar-lo, i tornar en sentit oposat també corrent 10 metres més cap endavant fins a la línia d’arribada.
  • S’atura el cronòmetre en el moment en què la persona participant traspassi amb els dos peus la línia d’arribada, portant el sac agafat correctament, i es registra el temps emprat en segons.
Relacionado con:
Proves | Cos de mossos d’esquadra
Cursa de llançadora
Pressió sobre banc
Circuit d’agilitat

1 DIA D’ENTRENAMENT SETMANAL

DIVENDRES (matí o tarda) o DISSABTE (matí)

2 DIES D’ENTRENAMENT SETMANAL

DILLUNS-DIMECRES (matí o tarda) o DIMARTS-DIJOUS (matí o tarda)

3 DIES D’ENTRENAMENT SETMANAL

DILLUNS-DIMECRES-DIVENDRES (matí o tarda) o DIMARTS-DIJOUS-DISSABTE (matí o tarda)